Chamath Palihapitiya ziet Bitcoin als een verzekering tegen onzekerheid.

„Het weefsel van de maatschappij is gerafeld,“ zei de voormalige Facebook exec.

De prijs van Bitcoin (BTC) is de afgelopen dagen en weken dramatisch gestegen en is de laatste tijd gestegen tot 40.000 dollar. Bitcoin is een goed dat grotendeels ongebonden is aan de overheid en is volgens durfkapitaalverstrekker en miljardair Chamath Palihapitiya een dekmantel tegen de wereldwijde onzekerheid.

Onder verwijzing naar een mogelijke tijdshorizon van vijf of tien jaar, zei Palihapitiya dat hij denkt dat Bitcoin op een gegeven moment waarschijnlijk 200.000 dollar zal bereiken. „De reden hiervoor is dat, telkens als je dit allemaal ziet gebeuren, het je er alleen maar aan herinnert dat wow onze leiders niet zo betrouwbaar en betrouwbaar zijn als vroeger,“ vertelde hij CNBC in een interview op donderdag. Hij voegde eraan toe:

„Dus voor het geval dat, we echt een soort van verzekering nodig hebben die we onder ons kussen kunnen houden en die ons toegang geeft tot een ongecorreleerde haag.“
Sinds de pandemie de wereld in 2020 in zijn greep had, hebben regeringen over de hele wereld verschillende maatregelen genomen om de economische impact ervan te bestrijden. Vooral de Verenigde Staten hebben enorme bedragen gedrukt en uitgegeven.

Grenzeloos en gerund door het volk, stelt Bitcoin de houders in staat om hun fondsen zelf te controleren – geen gecentraliseerde autoriteit vereist. Bovendien heeft Fidelity in oktober 2020 een rapport uitgebracht waarin het gebrek aan prijscorrelatie tussen Bitcoin en andere markten, zoals goud en aandelen, wordt aangetoond.

„Het gaat uiteindelijk over naar iets veel belangrijker, maar op dit moment krijg je gewoon al die gegevenspunten die dit bewijzen“, zei Palihapitiya over Bitcoin, en voegde eraan toe:

„Het weefsel van de maatschappij is gerafeld, en totdat we erachter komen hoe we het beter kunnen maken, is het tijd om gewoon een kleine schlemielverzekering aan de kant te hebben, en iedereen loopt binnen. Het is gewoon een ongelooflijk iets. Ik had het me nooit kunnen voorstellen.

Crypto heeft een opmerkelijke hoeveelheid adoptie gezien sinds het begin van 2020, inclusief grote spelers die interesse krijgen in BTC. Sommige invloedrijke financiële cijfers, zoals Shark Tank’s Kevin O’Leary, blijven echter nog steeds sceptisch over Bitcoin en noemen regulering als een potentieel probleem.

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission heeft Bitcoin eerder geclassificeerd als een grondstof, hoewel de recente actie laat zien dat de regelgeving in de crypto-ruimte is toegenomen, wat deels blijkt uit een voorstel van de overheid om de digitale activa in de portefeuille voor zelfbehoud te beperken.