Deze „Bitcoin bank“ wil een beursintroductie van £40 miljoen in Londen aanbieden.

Een in Londen gevestigd Bitcoin-portemonnee bedrijf overweegt naar verluidt in de komende maanden een beursnotering in het Verenigd Koninkrijk, volgens de Britse nieuwszender Telegraph.

Bitcoin-app is van plan naar de beurs te gaan

Weken nadat een nieuw Bitcoin beursgenoteerd fonds (ETF) werd goedgekeurd voor de handel in Europa, beraamt een Bitcoin-centrisch bedrijf een eigen publiek aanbod.

Mode Banking, dat gevestigd is in Londen en bancaire ondersteuning biedt voor Britse ponden, Amerikaanse dollars en Bitcoin, is naar verluidt in gesprek met de toezichthouders om een beursnotering van £40 miljoen op de Britse aandelenmarkten in te dienen.

Het is ook van plan om £7,5 miljoen ($9,87 miljoen) aan te trekken van beleggers voorafgaand aan de beursintroductie, aldus het rapport. De firma had £4 miljoen ($5.26 miljoen) van vroegere investeerders in een privé-ronde bijeengebracht.

 

Het platform is wereldwijd beschikbaar voor gebruikers, behalve in de VS. Een Mode-account kan in minder dan 60 seconden worden geopend, waarbij de vereisten van uw klant in minder dan twee minuten worden ingevuld met behulp van AI-gebaseerde technologie voor identiteitsverificatie. Zodra gebruikers op de witte lijst staan, duurt het storten van GBP via een bankoverschrijving en het kopen van Bitcoin seconden.

Mode zei dat de lancering ervan kwam na een enorme vraag naar digitale valuta onder het grote publiek, en onderzoek suggereerde dat de meeste crypto-gebruikers „ongelukkig“ waren met de soorten platformen en diensten die worden aangeboden.

Destijds haalde het bedrijf een onafhankelijk onderzoek aan waarin werd vastgesteld dat meer dan 42% van de mensen die momenteel Bitcoin bezitten van plan is om meer te kopen, terwijl 51% van de ondervraagden aangaf dat ze binnenkort wellicht Bitcoin zullen kopen. Slechts een kleine fractie van de respondenten, ongeveer 7%, gaf aan dat ze op dit moment niet van plan zijn om het digitale product te kopen, zoals blijkt uit het onderzoek.

BitGo om te dienen als Bitcoin-bewaarder

Ondertussen, zullen alle klantenactiva op Wijze op bewaarnemingsleverancier BitGo worden gehouden, die zelf verzekeringsdekking voor tot $100 miljoen door Lloyds of London opschept.

BitGo voorziet institutionele klanten van beveiligings-, bewaar- en liquiditeitsoplossingen. BitGo verwerkt meer dan 20% van alle wereldwijde Bitcoin-transacties en het klantenbestand van het bedrijf strekt zich uit over meer dan 50 landen – waaronder enkele van ’s werelds grootste cryptocurrencybeurzen.

Een Bitcoin app kan openbaar worden gemaakt op de London Stock Exchange. Afbeelding: Rediff

Via BitGo hebben Mode-gebruikers hun eigen hoogbeveiligde, individuele Bitcoin-accounts met volledige, 24 uur per dag toegang tot hun holdings. Activa zullen collectief worden bewaard in koude, warme en warme portefeuilles.

Achter Mode Banking zit Jonathan Rowland, die in 2000, rond de tijd dat de beruchte internethausse plaatsvond, de online beleggingsmaatschappij Jellyworks oprichtte.

Jellyworks was genoteerd aan de London Stock Exchange en steeg naar meer dan 300 miljoen dollar op de eerste dag, voordat de hype geleidelijk aan doodging en het aandeel terugbracht naar 67 miljoen dollar. Het bedrijf werd later overgenomen door de investeringsbank Shore Capital voor £ 60 miljoen in 2002.