Klar til Wumbo: LND aktiverer flere, større Bitcoin-transaksjoner på lynet

Bitcoin Trader sitt lynnett har nådd en betydelig milepæl. En viktig kapasitetsgrense ment for å beskytte brukere av den begynnende protokollen blir justert, og velter en hindring for innreise for selskaper som ønsker å ta i bruk det nye betalingssystemet.

LND, en ledende implementering av Lightning Network fra oppstart Lightning Labs, har kunngjort at den har tatt i bruk støtte for wumbo-kanaler. Fremover kan brukerne sette inn mer penger i Lightning Network-kanaler enn tidligere, samt sende større transaksjoner.

ACINQs eclair og Blockstreams c-lyn tok begge i bruk en form for wumbo tidligere i år. I følge LNDs ferske utgivelsesnotater lar node-programvaren nå brukere velge å “akseptere” og “opprette” wumbo-kanaler.

Hva er wumbo?

Ordet “wumbo” kommer fra, tro det eller ei, SpongeBob SquarePants , en tegneserieserie om en snakkende svamp som fungerer på et burgerfugl under havet med et utvalg av sjøvenner. I en scene lærer SpongeBobs sjøstjernervenn Patrick Star ham ordet „wumbo.“

“Du wumbo, jeg wumbo,” sier Star og peker på Spongebob, deretter seg selv. Lyns “wumbo” er lik på den måten at to brukere må gå med på wumbo før de wumbo.

Det er to deler å wumbo. Den første delen fjerner grensen for den totale mengden bitcoin som kan holdes i en kanal: Denne grensen er for øyeblikket begrenset til 0.16777215 BTC, til en verdi av omtrent $ 1.988 på pressetidspunktet. Det andre slipper grensen for hvor stor en individuell betaling kan være: Denne grensen har vært 0,04294967 BTC, verdt omtrent 508 dollar på pressetidspunktet.

Wumbo er ikke teknisk vanskelig; faktisk er det veldig enkelt. Med støtte for wumbo-kanaler kan en bruker signalisere at han eller hun ønsker å gå utover de nevnte grensene og finne andre noder å koble seg til som også støtter høyere grenser.

Utviklere la begrensningen for å beskytte brukere mot å helle for mye penger i Lightning, ettersom det fortsatt er en ny og eksperimentell teknologi. Som sådan er en av grunnene til at wumbo er en stor sak, det er et tegn på at betalingsteknologien modnes.

„Vi ser på fraktwumbo i LND som et tegn på at programvaren har kommet til et bestemt punkt der avanserte brukere, selskaper og nodeoperatører kan åpne større kanaler. Disse større wumbo-kanalene muliggjør en bedre brukeropplevelse med større transaksjoner i nettverket og mer effektiv kapitalbruk for oppstart og nodeoperatører, ”sier Lightning Labs administrerende direktør Elizabeth Stark til CoinDesk.

Det er ikke å si at de ikke tror folk fortsatt trenger å være nøye med å jobbe med denne nye teknologien

Når det er sagt, oppfordrer vi ikke folk til å gå alle ‚DeFi‘ på Lightning ( ser på deg, YAM ), da vi mener folk bør balansere risikoen for å bruke kapital på en ny protokoll som kan ha feil med fordelene ved større kanal størrelser, ”la Stark til.

Hvorfor wumbo?

Gjennomsnittlige lynbrukere kan ikke bli påvirket mye av wumbo. Hvis de bruker Lightning Network for å sende små beløp, vil ikke dette løftet på kapasiteten gjøre noen forskjell for dem.

Større enheter som forretningsvirksomhet eller børser, derimot, ønsker kanskje å dra nytte av en større kapasitet.

„De fleste brukere kan sannsynligvis klare seg uten wumbo-kanaler, men større noder eller utvekslinger / tjenester kan virkelig ha fordel av muligheten til å administrere et mindre sett med større kanaler,“ forklarer LND-utviklerne i utgivelsesnotatene .

Derfor tror noen utviklere at wumbo vil ta Lightning Network til neste nivå. De tror det vil tiltrekke seg en bredere adopsjon av Lightning Network blant større enheter, og gjøre det tilgjengelig for flere bitcoin- brukere.

„De fleste av de største nodeoperatørene og oppstartene kjører vår LND-implementering, så med mindre de har gafflet LND og lagt til Wumbo selv (som noen få har, og dette var mer risikabelt uten offisiell støtte), ville de ikke ha hatt denne funksjonen aktivert,“ Sa Stark.

Fortsatt har noen selskaper allerede lagt til støtte for wumbo uten å vente på en offisiell rute for å gjøre det. Som sådan er Acinq-administrerende direktør Pierre-Marie Padiou skeptisk til at LND legger til støtte for wumbo vil utgjøre en stor forskjell.

„Det kan ikke skade, men større noder […] har allerede byttet, så forbedringen har sannsynligvis allerede funnet sted,“ sa han til CoinDesk.