NFT-er akselererer Topps ‚digitale overgang, sier leder

Michael Eisner sa at handelskortprodusenten er „25% digital“ og vokser delvis på grunn av blockchain-teknologi.

Topps, en av verdens fremste produsenter av handelskort, kunngjorde nylig sin intensjon om å forfølge et offentlig tilbud etter en eksplosjon i det digitale markedet

I et intervju med CNBCs Squawk Box i dag sa Topps-leder Michael Eisner at sports- og underholdningssiden av virksomheten – selskapet produserer også godteri som tyggegummi – er 25% digital og vokser. Eisner sa at eksplosjonen av ikke-fungible tokens, eller NFTs, på blockchain vil „sannsynligvis appellere til alle“ når firmaet blir offentlig.

„Den digitale [siden av virksomheten] vokser veldig raskt,“ sa Eisner:

“Med blockchain vil vi kunne delta i sekundærmarkedet. Før deltok vi bare når vi la ut de analoge kortene. ”

Topps planlegger å bli børsnotert gjennom sammenslåing av et spesialoppkjøpsselskap , eller SPAC. I dette tilfellet vil Mudrick Capital, som allerede er notert på Nasdaq, kjøpe Topps. Dette kan effektivt omgå den tradisjonelle begynnelsesruten. SPAC verdsetter angivelig Topps til $ 1,3 milliarder dollar, og avtalen forventes å bli avsluttet i år.

Eisner, den tidligere administrerende direktøren i The Walt Disney Company, kjøpte Topps gjennom sitt investeringsselskap og Madison Dearborn Partners i oktober 2007. Topps-lederen sa at han kjøpte selskapet „med det mål å gjøre det digitalt.“

„Dette er prikken over i-en: å gå helt digital, med analogen fortsatt på plass.“

Etter hvert som kryptokurver og blockchain-teknologi ble mer kjent, har selskapets digitale arm hoppet inn i NFT-rommet med etableringen av trendy digitale samleobjekter. I januar lanserte Topps Digital NFT-er med Vermont Senator Bernie Sanders og hans vintervotter på presidentinnvielsesseremonien i 2021.