Varför denna analytiker tycker att Bitcoin träffar $ 17 000 under nästa vecka

Bitcoin har sjunkit dramatiskt från $ 16.000 toppar och fallit så lågt som $ 14.300 i helgen.

Analytiker är fortfarande optimistiska att kryptovalutan är inställd på att återuppta sin uppåtgående trend under de kommande dagarna och veckorna.
En näringsidkare gick så långt som att säga att tillgången kunde gå mot $ 17 000 eller till och med $ 18 000 eftersom trenderna på denna marknad förblir positiva.

Bitcoin kan snart slå $ 17 000, säger analytiker

Bitcoin har sjunkit dramatiskt från $ 16.000 toppar och sjunkit så lågt som $ 14.300 på lördag. Kryptovalutan har dock äntligen studsat och återvände till $ 15 300 när denna artikel skrevs.

Analytiker är optimistiska att kryptovalutan kan återuppta sin stigning, potentiellt mot $ 17 000 eller till och med $ 18 000, eftersom trenderna på denna marknad förblir positiva:

„Jag tror att det finns en anständig chans att bitcoin bryter mot $ 17k och till och med $ 18k under de kommande tio dagarna (nästa veckostearinljus). Vi beror på en anständig mitten av tidsavblåsningen och chill för lite och wicking in i ATH-klustret känns bara så rätt … Vägen till $ 18k eller ATH-wick verkar vägen för minst motstånd. Ingen vill sälja förrän då och alla köper dopp. Det enklaste sättet att skapa marknadsbalans är att göra det snabbt och sedan låta marknaden hugga lite. ”

Den tidigare nämnda näringsidkaren är inte den enda som kräver Bitcoin att nå 17 000 dollar inom en snar framtid.

En analytiker som förutspådde att Bitcoin skulle sjunka till 3200 dollar under 2018 års björnmarknad uppgav nyligen följande:

„Jag kan inte låta bli att känna, när jag tittar på det dagliga att 5 upp från lågtiderna vid 10k ännu inte är klar och detta dopp är fortfarande bara en våg 4. Tittar också på HTF-sjökortet för att vi ska kunna bilda en topp här utan att verkligen knacka på det 16250-motstånd känns också osannolikt. ”

Som diagrammet visar kommer Bitcoin troligen att handlas i ett Elliot Wave-mönster, vilket kommer att lösa med en slutkraft till $ 17.000. Elliot Wave är en form av teknisk analys som antyder att det finns återkommande mönster på ett diagram ”relaterat till ihållande förändringar i investerarnas känslor och psykologi.”

Elliot Wave tillämpas på kryptovalutans medellång siktdiagram antyder att övergången till $ 17 000 är möjlig på medellång sikt.

Diagram över BTC: s prisåtgärd de senaste månaderna med en Elliot Wave-analys av kryptahandlare SmartContracter.

Valet att vara en boost för BTC

Det amerikanska presidentvalet förväntas driva denna marknad högre.

Analytiker „Light“ på Twitter noterade att efter de tre föregående valen var risktagande bland investerare vanligt. Bitcoin kommer att dra nytta av risktagande investeringsaktivitet eftersom kryptovalutan fortfarande ses som en riskrisk tillgång ibland.